Navigation

Łagodzące serum do cery wrażliwej

 

hyzop, mięta pieprzowa, benzoes, lawenda, róża, rokitnik, żurawina, sezam, kukui, migdał

Zawartość: 30 ml
» Główne składniki


pozostawia skórę miękką, aksamitną i gładką

pozostawia skórę miękką, aksamitną i gładką

skuteczność w codziennej pielęgnacji

skuteczność w codziennej pielęgnacji

głęboki, ciepły, penetrujący aromat

głęboki, ciepły, penetrujący aromat

WŁAŚCIWOŚCI

 

Łagodny, delikatny preparat przeznaczony do pielęgnacji skóry wrażliwej. Łatwo się wchłania, pozostawiając skórę miękką, aksamitną, gładką i pachnącą. Ma głęboki, ciepły i penetrujący aromat ze słodkimi nutami hyzopu i róży o działaniu kojącym nerwy.

Kosmetyk jest bardzo skuteczny zarówno do codziennej pielęgnacji cery, jak i w łagodzeniu wszelkiego rodzaju podrażnień. Pozostawia skórę zdrową, miękką, aksamitną, dobrze nawilżoną o młodym wyglądzie.

Olejek hyzopowy przyspiesza gojenie się ran i usuwa przebarwienia wywołane podrażnieniami. 

Przez kompozycję przebija się ostry zapach mięty pieprzowej, która poprawia koncentrację i uśmierza bóle głowy. Olejek miętowy łagodzi też podrażnienia i usuwa wysypki oraz swędzenie.

Benzoes ma przyjemny aromat, podobny nieco do aromatu wanilii, pomaga na łuszczącą się skórę i łagodzi zaczerwienienia.

 Lawenda i palmaroza to olejki dodające kompozycji nut kwiatowych. Działają odmładzająco na wszystkie rodzaje skóry, likwidują stany zapalne i egzemy, pomagają na poparzenia i ugryzienia, likwidują zmarszczki. Palmaroza wspomaga produkcję sebum i regenerację komórek. W naszym serum jej najważniejsza funkcja to działanie antyseptyczne i zwalczające infekcje skóry i zaczerwienienia.

Olejek cedrowy, który wnosi nutę ciepłego drzewnego aromatu, pomaga na swędzenie i inne problemy skórne.

Drzewo herbaciane oczyszcza skórę, ma świeży ostry zapach z nutą kamfory.

Olejek z róży centofilii  silnie regeneruje i odmładza skórę, obkurcza naczynka, eliminuje zaczerwienienia, działa tonizująco na wszystkie rodzaje skóry.

Mirra to biblijne antidotum na wszystko, pomogła przetrwać narodowi izraelskiemu na pustyni, ochroniła go przed chorobami, ponieważ szczególnie sprawdza się w gorącym klimacie. Olejek z mirry ma właściwości wychładzające, wspomaga gojenie się skóry, usuwa stany zapalne. Pobudza też do życia duchowego, sprawia, że znikają lęki.

Bardzo ważnym składnikiem kosmetyku jest olej rokitnikowy. Rokitnik znany jest od stuleci przede wszystkim na Syberii, gdzie uchodził za cudowna roślinę leczącą wiele dolegliwości,  zarówno zewnętrznych, jak i wewnętrznych. Zastosowanie oleju z rokitnika do leczenia problemów skórnych ma długą historię i poparte jest licznymi badaniami naukowymi.

Olej rokitnikowy to bardzo dobry antyoksydant i środek o działaniu przeciwzapalnym (z uwagi na dużą zawartość karetonoidów, witaminy E, polifenoli), dlatego może skutecznie zwalczać zmarszczki, suchość skóry, zmiany degeneracyjne i inne dolegliwości, na jakie narażona jest skóra starzejąca się lub zaniedbana. Stosowany jest także do leczenia przebarwień, trądziku, blizn, oparzeń, owrzodzeń, egzemy, wyprysków i innych dolegliwości.

Olej tłoczony jest z pulpy owocowej (miąższu z nasionami) i stanowi najbogatsze naturalne źródło witaminy A w postaci co najmniej 18 karetonoidów, które nadają mu intensywną pomarańczowoczerwoną barwę. Zawiera także dużą ilość witaminy E, prowitaminę D, witaminę K1, magnez, wapń, cynk, sterole roślinne i kwasy tłuszczowe, w tym cenny i bardzo rzadko występujący w przyrodzie jednonienasycony kwas oleopalmitynowy (ok. 35%) i ok. 30% kwasu palmitynowego.

Kolejnym składnikiem naszego kosmetyku jest olej z nasion żurawiny. Olej żurawinowy wykazuje dużą aktywność antyoksydacyjną,  jest wymiataczem wolnych rodników, dzięki zawartości naturalnych tokoferoli. Zaliczany do preparatów typu anti-aging, zwiększa barierową funkcję skóry i poprawia jej elastyczność, zmniejsza utratę wody przez naskórek. Olej żurawinowy jest jednym z najbardziej nienasyconych olejów, ponadto wykazuje bardzo silne właściwości nawilżające. Połączenie tych zalet z dużą stabilnością oksydacyjną czyni ten olej wyjątkowym.

Olej z żurawiny nie zostawia na skórze tłustego filmu i łatwo ją penetruje. Zawiera również minerały korzystne dla skóry i włosów, takie jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedź, mangan i selen. Olej może przynosić ulgę skórze swędzącej, łuszczącej się czy podrażnionej

Olej kukui jest również olejem o wspaniałych właściwościach penetrujących skórę. Zmiękcza ją i łagodzi podrażnienia oraz oparzenia słoneczne.

Olej pistacjowy ma podobny skład jak olej ze słodkich migdałów i pestek moreli, wykazuje jednak wyjątkowo wysoką zawartość witaminy E. Jest niezwykle delikatny dla skóry i bardzo łatwo się wchłania, a także przydaje naszemu serum lekkości.

Ważny składnik serum to olej ze słodkich migdałów, który można stosować do każdego rodzaju cery, szczególnie polecany jest jednak dla cery wrażliwej, suchej i skłonnej do podrażnień, z egzemą czy łuszczycą. Działa jak naturalny emolient, wygładzając oraz nawilżając skórę. Łatwo się wchłania, co sprawia, że nie pozostawia na skórze tłustej powłoki, oraz ma działanie ujędrniające. 

Kolejnym składnikiem serum jest olej tamanu, który ma działanie przeciwzapalne, bakterio- i grzybostatyczne, pobudza regenerację tkanek, nawilża i odpręża skórę. Wspomaga też proces gojenia stanów zapalnych, podwyższa odporność i łagodzi podrażnienia skóry. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji cery podrażnionej.

Olej sezamowy ceniony jest w kosmetyce za właściwości przeciwstarzeniowe, fotoochronne, nawilżające i przeciwbakteryjne. Zawiera tokoferole (naturalną witaminę E) oraz sezaminy i sezamoliny, przeciwutleniacze chroniące skórę przed wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi m.in. za starzenie się skóry. Zawartość antyoksydantów oraz witaminy E sprawia, że olej sezamowy chroni również przed szkodliwym działaniem promieni UV (SPF 4 - 5).

Ponad 47% oleju to nienasycony kwas linolowy. Kwas ten i inne kwasy tłuszczowe zawarte w  oleju sezamowym działają na skórę nawilżająco, łagodząco i przeciwbakteryjnie, niwelują suchość i szorstkość skóry, wzmacniają barierę naskórkową regulującą nawilżenie skóry.

Mieszanki dopełnia olej rycynowy, który jest bogaty w kwasy tłuszczowe, ma właściwości wygładzające i zmiękczające skórę, poprawia jej nawilżenie. Olej ten ceniony jest za to, iż doskonale chroni naskórek.

.Możemy zaprojektować kosmetyk dopasowany do specyficznych wymagań naszych klientów, zgodny z indywidualnymi potrzebami skóry i preferencjami zapachowymi. 

 

STOSOWANIE: Na dzień lub na noc. Niewielką ilość olejku delikatnie wmasować w oczyszczoną, suchą bądź wilgotną skórę twarzy. Warto zamknąć oczy i delektować się przez chwilę pięknym aromatem.
PRZECIWWSKAZANIA: Omijać okolice oczu, niewskazany dla dzieci poniżej 3-go roku życia.
PRZECHOWYWANIE: Nie wymaga przechowywania w lodówce
OKRES TRWAŁOŚCI: 1,5 roku, 10 miesięcy od otwarcia butelki

PRZEZNACZENIE: cera wrażliwa
 
Serum posiada naturalne filtry UV
 
 

scroll up
Obsługa klienta
Latoille 5
Renata Ambasz
al. Słowackiego 28/9
30 - 007 Kraków, Polska renata.ambasz@latoille5.eu
Tel. +48 793035636
www.latoille5.eu
Twitter Google+ Facebook
Fenster schließen
Łagodzące serum do cery wrażliwej