Navigation

Izopropyl

 

Rozpuszczalnik do lakieru. Topi tłuszcz i dlatego stosowany jest w kosmetykach do zwiększenia ich przenikalności przez skórę. Stosowany jest w produktach przeciwko wszawicy ze względu na jego zdolność topienia warstwy wosku, który chroni wszy.

Izopropyl może powodować zaskórniki i trądzik. Może powodować nudności, wymioty, bóle głowy, uderzenia gorąca, depresję, suchą skórę i włosy, tworzy pęknięcia i szczeliny w powierzchni skóry, co sprzyja rozwojowi bakterii.

Badania wykazały związek między stosowaniem tej substancji i częstotliwością występowania raka piersi (ponad 87% pacjentów, którzy farbowali włosy przez długi czas).

Stosowany w farbach do włosów, wodach po goleniu, balsamach do ciała, kremach do rąk i perfumach.

Toksyczne Składniki w Konwencjonalnych Kosmetykach

Przygotowalismy listę najbardziej toksycznych, szkodliwych dla naszego zdrowia składników, które można znaleźć w powszechnie dostępnych produktach kosmetycznych. Mamy nadzieję że informacje te pomogą naszym klientom dokonać w przyszłóści właściwych wyborów.

powrót


scroll up
Obsługa klienta
Latoille 5
Renata Ambasz
al. Słowackiego 28/9
30 - 007 Kraków, Polska renata.ambasz@latoille5.eu
Tel. +48 793035636
www.latoille5.eu
Twitter Google+ Facebook
Fenster schließen
Izopropyl