Navigation

Glikol propylenowy

 

PG

Bezbarwna ciecz stosowana jako rozpuszczalnik i substancja nawilżająca. Jest powszechnie stosowany w kosmetykach, daje uczucie nawilżenia i miękkości skóry,. Przyciąga wilgoć na powierzchnię, tym samym wysyszając skórę. 

PG jest stosowany w płynie hamulcowym w pojazdach, zapobiega zamarzaniu płynu chłodniczego, jest również stosowany w farbach i lakierach oraz w detergentach piorących.

Propylen może powodować kontaktowe zapalenie skóry, uszkadzać nerki i wątrobę, może powodować zaburzenia przewodu pokarmowego, nudności, bóle głowy, uszkodzenie centralnego układu nerwowego i depresję.

Jest stosowany w kosmetykach do makijażu, szamponach, odżywkach, wodach po goleniu i dezodorantach.

 

Toksyczne Składniki w Konwencjonalnych Kosmetykach

Przygotowalismy listę najbardziej toksycznych, szkodliwych dla naszego zdrowia składników, które można znaleźć w powszechnie dostępnych produktach kosmetycznych. Mamy nadzieję że informacje te pomogą naszym klientom dokonać w przyszłóści właściwych wyborów.

powrót


scroll up
Obsługa klienta
Latoille 5
Renata Ambasz
al. Słowackiego 28/9
30 - 007 Kraków, Polska renata.ambasz@latoille5.eu
Tel. +48 793035636
www.latoille5.eu
Twitter Google+ Facebook
Fenster schließen
Glikol propylenowy