Navigation

Hydrolat z Kocanki

 

Helichrysum Italicum

Niezwykle rzadki i niezwykle cenny w pielęgnacji skóry składnik. Jego właściwości wynikają z zawartości licznych, specyficznych związków chemicznych, zwłaszcza diketonów, charakterystycznych tylko dla kocanki. Hydrolat posiada bardzo korzystny wpływ na naczynka, działa obkurczająco oraz zmniejsza opuchnięcia, sprzyja szybkiemu zanikowi siniaków, stłuczeń i zaczerwienień skóry, przyśpiesza wchłanianie i niwelowanie wybroczyn oraz krwiaków powstałych po urazach, zabiegach medycznych i kosmetycznych. W przypadku drobnych zranień, hamuje krwawienie i uśmierza ból. Jednocześnie wykazuje intensywne działanie przeciwzapalne i łagodzące. Posiada także intensywne właściwości regeneracyjne, sprzyja gojeniu i zabliźnianiu ran pourazowych, minimalizuje tworzenie blizn, sprzyja również redukcji już istniejących blizn, rozstępów i śladów potrądzikowych. Stosowany zewnętrznie stymuluje odbudowę naskórka i tworzenie nowych, zdrowych komórek skóry. Ponadto hydrolat z kocanki posiada właściwości antyoksydacyjne, działa antybakteryjnie oraz redukuje zapalenia i stany alergiczne skóry.

Hydrolaty

Do naszych kremów dodajemy hydrolaty, które są produktami ubocznymi pochodzącymi z destylacji olejków eterycznych parą wodną. Hydrolaty są jak hologram rośliny, każda kropla zawiera składnik rozpuszczalny w wodzie, cząsteczki olejków eterycznych i płyn zawarty w komórkach roślin podczas zbioru. Czyszczenie twarzy hydrolatami pomaga wyleczyć skórę, usuwa nadmiar tłuszczu i brudu bez uszkadzania jej naturalnego nawilżenia oraz pomaga zapobiegać rozwojowi infekcji skórnych. Hydrolaty pomagają utrzymać normalne pH skóry, poprawiają krążenie krwi i odnawiają komórki skóry, sprawiając, że staje się świeża i zdrowa.

powrót


scroll up
Obsługa klienta
Latoille 5
Renata Ambasz
al. Słowackiego 28/9
30 - 007 Kraków, Polska renata.ambasz@latoille5.eu
Tel. +48 793035636
www.latoille5.eu
Twitter Google+ Facebook
Fenster schließen
Hydrolat z Kocanki